We work on a new page of GoTo Norway so will be a lot more faster, and with a new design. All pages here now is temporary. until the new one is finish.

 

 

Oldedalen starter litt sør for Olden i Nordfjorden og strekker seg i sørlig retning mot den kjente isbreen Briksdalsbreen. En stor del av dalen innbefatter Oldevatnet, og Oldeelva som renner ned dalen og har sitt utløp i Nordfjorden. 

Oldedalen er en naturskjønn perle med frodig grønn vegetasjon, landbruksområder, og med høye fjell som er en en del av Jostedal nasjonalpark som omkranser hele dalen. Innerst i Oldedalen finner man den kjente Briksdalsbreen som ligger i  sidedalen - Briksdalen. 

Kort etter jeg har startet fra Olden å begynt på turen oppver dalen. Må jeg bare stoppe å da bilder av elven som kommer ned fra Oldevatnet. Allerede her begynner det å bli en utrolig flott å vakker natur, og jeg kan bare tenke meg til hva som venter lengre opp.

Oldedalen 001 -Oldeelva ved Olden - foto Geir Johansen.jpg

På bildet over ser jeg oppover mot Oldedalen og Oldevatnet. Men elven er et like flott syn i retning ned mot Olden.

Det er ganske mye trafikk her med motgående kjøretøyer, og turistbusser som kommer tilbake etter at de har vært å sett på den kjente Briksdalsbreen. Veien er smal. Så det er bare en ting å kjøre, og det er å kjøre rolig, både for din egen og de andres sikkerhet.

Jeg kjører ikke særlig langt før jeg nærmer meg øvre del av Oldeelva før Oldevatn, og det åpenbarer seg allerede et helt nydelig landskap i Oldedalen - som er så fotogent å vakkert at det limer seg fast på netthinnen.

Oldedalen 004 - Første del av Oldedalen med natur og gård - foto Geir Johansen.jpg

Nå er jeg sakte men sikkert kommet meg så langt opp at jeg er begynt å kjøre langs første del av Oldevatnet som heter Floen. Denne delen av vatnet er forbundet med resten av Oldevatnet av en elv litt lengre innover i dalen. Det er bare så utrolig vakkert her, og synsinntrykkene er formidable. Må bare ta en liten hvil her å se meg godt rundt før jeg kjører videre. Heldigvis var det kaffe igjen på termosen også.

Oldedalen 005 Oldedalen og Oldevatnet - foto Geir Johansen.jpg

Så var det tid for å dra videre, og er spent hva som venter meg lengre inn i dalen, og langs den øvre delen av Oldevatnet. Jeg har ikke tenkt meg inn til Briksdalsbreen i dag, da det er litt for langt på dag. Men har planer om å kjøre inn til innerste delen av dalen hvor den litt mindre kjente isbreen Melkevollbreen ligger. Som jeg ser det til nå - så må jeg bare bruke tiden på Oldedalen.

Da var jeg kommet så langt at jeg kjører over broen til øvre delen av Oldevatnet og skal kjøre langs Oldevatn på den østlige siden videre innover til innerste delen av Oldedalen, og til Melkevollbreen.

Oldedalen 016 broen over øvre og nedre vann Oldevatnet - foto Geir Johansen.jpg

Allerede her ved Sunde bru har jeg en utrolig utsikt over Oldevatnet og innover dalen helt til Melkevollbreen, og det er fremdeles vel 11,5 km før jeg er helt inne ved isbreen. Det er bare så imponerende vakkert å se, og vet jeg får mange stopp til langs veien før jeg er ved veis ende.

Etter å ha kjørt i vel 3 timer fra den flotte campingplassen Djuvik camping ( link til campingen oppført på våre sider ) i Vangsnes langs Sognefjorden for å komme hit. Kan jeg bare si at det vert hvert minutt i bilen når jeg endelig er her å ser det jeg ser.

Jeg må bare stoppe ved en liten brygge med en utrolig flott utsikt innover vannet - helt inn til Melkevollbreen.

Oldedalen 007 Oldedalen og Oldevatnet med Melkevollbreen - foto Geir Johansen.jpg

Etter å ha tatt meg en lang stopp her ved dette idylliske utsiktspunktet som denne lille bryggen utgjør, og ser rett på Melkevollbreen som ligger innerst i dalen. Er det bare å fortsette till jeg er innerst i dalen som er mitt mål idag. Det tar noen km før jeg er i enden av vannet å begynner på den innerste delen av dalen. Men på turen har jeg passert et flott utsiktspunkt ved Yri neset, og også passert Sulkjafossen før jeg begynner på resten av dalen etter Oldevatnet. 

Oldedalen 011 Oldedalen snart innerst etter Oldevatnet - foto Geir Johansen.jpg

Sånn. Da var jeg på enden av vatnet, og beynt på den innerste delen av dalen, og har bare ganske nøyaktig 5 km til jeg er med Melkevollbreen. Så det var dagens tur :-)

Oldedalen 012 Oldedalen innerst Melkevollbreen - foto Geir Johansen.jpg

Share:


Siste 10 blogger
Det er lørdag formiddag og jeg er på tur til Son i et knall fint sommervær med solskinn og varmt.…
Nå begynner jeg å nærme meg loen. Det er bare noen få km igjen før jeg er der å skal kjøre innover…
Nå er jeg i Oddadalen ved Låtefossen, en av Norges mest kjente fosser, og hadde egentlig ikke trengt…
Gjende - eller Gjendevatn er et helt nydelig område i Jotunheimen ved enden av Valdresflya. Omringet…
Oldedalen er en naturskjønn perle med frodig grønn vegetasjon, landbruksområder, og med høye fjell…
Atlanterhavsvegen. Nå skal jeg på en kjøretur langs en veistrekning som på få år har fått…
Bare for å ha det sagt med en gang. Det er virkelig nydelig her på Verdens Ende, og et eldorado for…
Nå skal det kjøres over Nasjonal turistveg Valdresflya på Fv51. Valdresflya er Norges nest høyeste…
Mens jeg var i Tønsberg å fotograferte byen og attraksjoner, fikk jeg tips om at jeg burde ta meg en…
Allerede når man står på innfartsveien og ser inn mot Gamlebyen, føler man et historisk sus over…
Annonse