We work on a new page of GoTo Norway so will be a lot more faster, and with a new design. All pages here now is temporary. until the new one is finish.

 

 

Mens jeg var i Tønsberg å fotograferte byen og attraksjoner, fikk jeg tips om at jeg burde ta meg en tur til Hvasser fotografere også. Det skulle være etter min informant være både koselig å idyllisk der. Ikke store stedet men et populært feriested for både tilreisende turister, hyttefolk, og båtfolk. Samt et yndet sted for badegjester med masse herlige svaberg, og mange flotte badestrender.

Jeg var såpass tidlig ferdig etter andre dag i Tønsberg, så snudde nesen på bilen mot Tjøme langs Fv308 og startet avgårde. Det var jo adskillig lengre enn jeg trodde. Etter 2 mil svinger jeg av til venstre ved Lindøy skole og mot Ormelet. Kjører gjennom Ormelet og over broen rett sør for stedet som går over sundet. Måtte stoppe på broen å ta bilde. Nydelig. Ser det under her, med litt av stedet Ormelet til venstre.

hvasser- 000 - foto Geir Johansen.jpg

Herfra er det ca. 5 km til jeg er i Hvasser. Men jeg ser jo at Hvasser er jo både hele øya og tettstedet, og med litt tidevis spredt bebyggelse. Men jeg oppdager jo fort at det jeg egentlig skal til er sentrum av Hvasser som heter Sandøysund og Krukeholmen. Det ligger idyllisk til ved havet langs Sandøysundet med en flott og stor småbåthavn - som ligger godt skjermet i bukten mellom sentrum og Krukeholmen. Så jeg skjønner godt at dette stedet er et yndet reisemål for båtfolket.

hvasser- 002 mellom sentrum og krukeholmen  - foto Geir Johansen.jpg

 

Etter å ha vandret rundt her både i det lille sentrumsområdet, og over på andre siden langs Krukeholmen. Så må jeg bare innrømme at dette lille stedet er en liten idyllisk kystperle, og skjønner godt at det er et ettertraktet feriested på sommeren. Her er det flere overnattingsmuligheter med både gjestehus, pensjonater og hytteutleie. 

I det lille sentrumet finnes det både butikker, kaféer, et galleri, restauranter, - og et fiskerimottak som har utsalg av fiskeprodukter - hvor du også får kjøpt ferske reker. Forøvrig ligger også Losstasjonen for Ytre Oslofjord her også. Så man trygt si at her er det et herlig maritimt miljø så det holder.

hvasser- 003 fiskemottak og spisesteder - foto Geir Johansen.jpg

I sentrum her er det også et lite torg ved havnen som er et samlepunkt på dette lille stedet - hvor det er satt ut både benker og bord for alle som ønsker å sette seg ned å ta livet med ro, og bare nyte tilværelsen. Rundt det lille torget er det både butikker, iskrembar og spisesteder i et idyllisk miljø. 

hvasser- 004 sentrum - foto Geir Johansen.jpg

Rundt på Hvasser er det mange lune viker, utallige flotte svaberg, flere kyststier og turstier, og mange badestrender. Så her er noe for alle hva de enn måtte ønske å fordrive dagene med en fin sommerdag. 

Det er her i sentrum av Hvasser det skjer på sommeren. Her legger båtene til kai, her kommer bilturistene,  turistbussene, og lokalbussen. 

hvasser- 005 sentrum - foto Geir Johansen.jpg

Share This Article


Siste 10 blogger
Det er lørdag formiddag og jeg er på tur til Son i et knall fint sommervær med solskinn og varmt.…
Nå begynner jeg å nærme meg loen. Det er bare noen få km igjen før jeg er der å skal kjøre innover…
Nå er jeg i Oddadalen ved Låtefossen, en av Norges mest kjente fosser, og hadde egentlig ikke trengt…
Gjende - eller Gjendevatn er et helt nydelig område i Jotunheimen ved enden av Valdresflya. Omringet…
Oldedalen er en naturskjønn perle med frodig grønn vegetasjon, landbruksområder, og med høye fjell…
Atlanterhavsvegen. Nå skal jeg på en kjøretur langs en veistrekning som på få år har fått…
Bare for å ha det sagt med en gang. Det er virkelig nydelig her på Verdens Ende, og et eldorado for…
Nå skal det kjøres over Nasjonal turistveg Valdresflya på Fv51. Valdresflya er Norges nest høyeste…
Mens jeg var i Tønsberg å fotograferte byen og attraksjoner, fikk jeg tips om at jeg burde ta meg en…
Allerede når man står på innfartsveien og ser inn mot Gamlebyen, føler man et historisk sus over…
Annonse