Hjem GoTo Norway Blogg Langs Bryggen i BergenLangs Bryggen i Bergen

Postet: Juli - 2018 - av GoTo Norway - Geir Johansen

Share:

Bergen-bryggen_i_bergen.jpg

Jeg antar at 90% av Norges befolkning og 60 % av utenlandske vet hva Bryggen i Bergen er i Norge. Den er et ikon, og et must for de aller fleste som besøker Norge og skal seès og oppleves. Og den er virkerlig Bergens største trekkplaster, og forlengst blitt en av Bergens største inditeter. Har du vært i Bergen om du ikke har vært på Bryggen?? Nei det har du ikke! Hansabryggen, Tyskerbryggen you name it - kjært barn har mange navn. Nå går den bare for Bryggen i Bergen, og har den staselige tittelen med å være på Unesco`s verdensarvliste. Ja den er en verdensarv, og beskyttet deretter.

Bare for å slå det fast med en gang. Bergen er en nydelig flott by - derav ingen tvil. Bare så synd at de der oppe som styrer været synes det samme å har øynene rettet på byen, - og sender lavtrykk og regn ann mass i løpet av året. Regntøy / regndress er vel antagelig like mye brukt i bergen som vanlig dress. MEN - de har flotte dager med sol og skyfri himmel, faktisk mange dager å spesiellt på sommeren. Og etter tre bomturer med fototur etter å ha kjørt anmass med mil for å komme hit. Så klaffet det!!!!! Herregud - er jo bare 524 km i tidligere bomturer - en vei!!!! Hver eneste gang !!!!! Og skal jo ha returen også - like langt! Er noe som heter at fram og tilbake er dobbelt så langt! Var jo ikke det som det het det originale ordtaket - men det er faktiskt det som det er. Er jo bare rene svippturen!

Men når jeg endelig kommer fram - igjen! Viser Bergen seg fra sin flotteste side, klar himmel, sol og nydelig, - og tok meg en tur opp på Fløien utsiktspunkt med Fløybanen - for å eviggjøre dette øyeblikket med et foto av Bergen , fjorden, og Bryggen fra fugleperspektiv.

Bergen-001-foto1 Geir Johansen.jpg

Men er endelig i Bergen igjen, og værgudene viser seg fra sin beste side, og det gjør faktisk Bergen også. Ahhhh... vil jeg si.. endelig! Så etter å ha vært oppe på Fløien og kommet ned på jorden igjen, er det tid for å ta Bryggen i Bergen i øyensyn. Men før det - så frister fiskemarkedet meg veldig, som er i enden av havnen, midt i sentrum, - og her syder det av liv. Ikke så rart med fiskemat av det beste du kan få og oppdrive. Før - jeg drar videre ned til selve Bryggen. Livet på fiskemarkedet er faktisk en liten attraksjon i seg selv. Som enhver som er i Bergen bør oppleve før en drar ned på Bryggen. 

001 - fisketorget - foto Geir Johansen.jpg

Nå er det sånn at om du liker fiskemat, enten du vil ta med hjem å tilberede det selv, eller spise gourmetretter av fiskemat her. Ja så kan du begge deler. Og det er et yrende folkeliv her - om du bare vil sette deg ned å se på livet. Alt etter hva du vil. Jeg som mange andre bare måtte smake litt, og endte med en nydelig Bacalao som måtte fortæres før jeg skulle ned til bryggen. Det er ikke så lett å komme seg her ifra - men men - må man så må man :-)

Så er tiden inne for å gå ned til Bryggen, etter å ha inntatt en herlig fiskemåltid, og en iskal pils - skal jo ikke kjøre på 5-6 timer så det går bra. Kan ikke drikke brus eller vann til dette måltidet !!!!

Men jeg takker for meg fra et godt måltid å gir meg nedover langs Brygge, og ja.. det er faktisk så flott som du er blitt fortalt av dine venner. Allerede her ser jeg - i starten - at dette kommer til å bli noe jeg liker!

002 - Allerede her ser jeg at jeg liker det- foto Geir Johansen.jpg

Litt lengre ned på bildet ser dere den egentlige bryggen, og de karakteristiske husene i Hansiaterstil. Det er dit jeg skal nu. Der var det virkerlig knutepunktet for den Hanseatiske handelsvirksomheten i Norge. Her er det masse historie de luxe for den som ønsker det - som jeg :-) Bergen har desverre vært gjenstand for mange branner opp gjennom årene, og også i dette distriktet - men det er bygget opp å bevart - akkurat slik det en gang var. Håper bare det ikke blir en til! Dette er en historie som jeg håper fortsetter i mange hundre år til!

003 - litt av bryggen t- foto Geir Johansen.jpg

Her på bryggen var faktiskt Bergens første bebyggelse. Området er idag på Unesco`s verdensarvliste som verneverdig verdensarv. Hanseatene benyttet bryggen som boliger og handelssentrum på 1300 tallet. De flotte trehusene står der enda som de engang gjorde. 

Bryggen er en ettertraktet turistmagnet, og det er mildt sagt fullt av folk her i sommermåndene. Både av stedets egne innbyggere og tilreisende turister. Langs bryggen er det mange ulike spisesteder, butikker og restauranter. 

Når man først er her anbefales det å gå gjennom mange av de smale passasjene i området her som er godt skjult av den velkjente fasaden. Her vil du finne mange butikker og gallerier. Du går virkelig gjennom historien når du vandrer langs disse passasjene. I kort gangavstand finner du også Bryggen museum. Rosenkrantztårnet, Det hanseatiske museum og Schøtstuene, - samt Bergenhus festning, Bergenhus festningsmuseum, og Håkonshallen.

004 - litt av bryggen med spisesteder- foto Geir Johansen.jpg

Man bør faktisk ha god tid når man vandrer rundt her på bryggen. Det er mye å se på, og mye å oppleve. Samt at man garantert vil sette seg ned å ta et godt måltid med god drikke til, og føle litt på stemningen her. Man får også en flott utsikt inn mot sentrum når man vandrer langs kaikanten ved bryggen.

005 - utsikt mot sentrum - foto Geir Johansen.jpg

Share:


Siste 10 blogger

Langs kaipromenaden i Son

Det er lørdag formiddag og jeg er på tur til Son i et knall fint sommervær med solskinn og varmt.…

Den exstreme og vakre Lodalen

Nå begynner jeg å nærme meg loen. Det er bare noen få km igjen før jeg er der å skal kjøre innover…

Oddadalens vakre tvillingfoss

Nå er jeg i Oddadalen ved Låtefossen, en av Norges mest kjente fosser, og hadde egentlig ikke trengt…

Gjendevatn i Jotunheimen

Gjende - eller Gjendevatn er et helt nydelig område i Jotunheimen ved enden av Valdresflya. Omringet…

Den utrolig vakre Oldedalen

Oldedalen er en naturskjønn perle med frodig grønn vegetasjon, landbruksområder, og med høye fjell…

På kjøretur langt uti havet

Atlanterhavsvegen. Nå skal jeg på en kjøretur langs en veistrekning som på få år har fått…

En nydelig dag på Verdens Ende

Bare for å ha det sagt med en gang. Det er virkelig nydelig her på Verdens Ende, og et eldorado for…

Over Valdresflya på Fv51

Nå skal det kjøres over Nasjonal turistveg Valdresflya på Fv51. Valdresflya er Norges nest høyeste…

En tur til idylliske Hvasser

Mens jeg var i Tønsberg å fotograferte byen og attraksjoner, fikk jeg tips om at jeg burde ta meg en…

På tur i Gamlebyen i Fredrikstad

Allerede når man står på innfartsveien og ser inn mot Gamlebyen, føler man et historisk sus over…

Finn flere Blogger her !
Annonse
Livland_gard_-_Sandsletta_-_Lofoten.jpg

Klikk på "Les mer" for å gå til vår egen nettside! Velkommen!

Les mer
Close Page View
Se flere bilder

By/Sted: Bergen - Landsdel: Vestlandet - Fylke: Vestland / Tidligere: Hordaland fylke

Klikk på " Åpne Google kart automatisk " og Google Kart åpnes med vei,- og kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon. Fra akkurat der du er i landet.

© GoTo Norway 2017