We work on a new page of GoTo Norway so will be a lot more faster, and with a new design. All pages here now is temporary. until the new one is finish.

 

 

Det er lørdag formiddag og jeg er på tur til Son i et knall fint sommervær med solskinn og varmt. Son - denne lille sjarmerende og vakre kystbyen langs Osofjorden - som tilltrekker seg tusenvis av turister hvert år, og er ikke minst ettertraktet av båtfolket. Her er det flotte gjestehavner i et ekslusivt og herlig maritimt miljø.

Jeg har vært her ørten hundre ganger før, men blir aldri lei av dette koselige lille stedet, og spesiellt ikke å vandre langs kaipromenaden med det folkelivet, båtlivet, og båter i alle varianter. Fra de mest moderne til gamle ærværdige trebåter.

Son - 001 - foto Geir Johansen.jpg

Son er en typisk sommerby, hvor det på vinteren er rimerlig stillt her - men på sommeren er det et yrende folkeliv. Både med turister som kommer med bil, bobil eller motorsykkel, - og ikke minst alle besøkende som kommer i båt. For båtentusiaster er det godt anlagt med gjestehavn og service. Son Gjestehavn ble forøvrig kåret til Norges beste i 2016 etter internasjonal standard.

Son - 008 - foto Geir Johansen.jpg

Det er flere spisesteder med uteservering, og utsøkt mat langs hele kaipromenaden. Så her er det bare å ta tiden til hjelp å få seg god mat å drikke i herlige maritime opplevelser. Det blir servert nydelige retter av sjømat som nok vil tilfredstille selv den mest kresne gane. Men også kjøttretter i flere varianter for den som heller ønsker det. Felles for alle spisestedene er at de ligger genuint til langs kaipromenaden med en herlig utsikt til folkelivet langs kaipromenaden, og båtlivet på både fjorden og i havneområdet.

Son - 009 - foto Geir Johansen.jpg

Fo den som ønsker å vite litt historie når man først er her. Så ligger museet Son kystkultursenter langs kaipromenaden vis a vis parken i sentrum, på området til det tidliger Soon baadbyggeri. Senteret viser skiftende utstillinger, og tilbyr aktiviteter som er knyttet til trebåter og fiske. Jostushuset ved senteret forteller historien om et gammelt fiskerhjem fra Son. 

Son - 004 kystmuseet - foto Geir Johansen.jpg

Hele sommeren - ligger det gamle ærværdige trebåter fortøyd langs kaipromenaden rett nedenfor museet, og som tilhører museet. Her er det mange flotte trebåter som viser en nostalgisk god gammel båtbyggertradisjon.

Son - 004 kystmuseet 3 - foto Geir Johansen.jpg

Det er virkelig flott å vandre langs kaipromenaden her å bare suge til seg inntrykkene fra denne lille sjarmerende byen. Sentrum i Son er i forbindelse med kaipromenaden, og den lille parken. Det skal bare en kort vandring til før du er i trange gater og små sjarmerende hvitmalte trehus som kjennetegner Son, - og som gir assosiasjoner til en liten sørlandsby ved havet.

Det er flere butikker i mange varianter i kort gåavstand, og en stor Kiwibutikk finner man i nordenden av kaipromenaden.

Se flere bilder lengre ned på siden.

Share:


Siste 10 blogger
Det er lørdag formiddag og jeg er på tur til Son i et knall fint sommervær med solskinn og varmt.…
Nå begynner jeg å nærme meg loen. Det er bare noen få km igjen før jeg er der å skal kjøre innover…
Nå er jeg i Oddadalen ved Låtefossen, en av Norges mest kjente fosser, og hadde egentlig ikke trengt…
Gjende - eller Gjendevatn er et helt nydelig område i Jotunheimen ved enden av Valdresflya. Omringet…
Oldedalen er en naturskjønn perle med frodig grønn vegetasjon, landbruksområder, og med høye fjell…
Atlanterhavsvegen. Nå skal jeg på en kjøretur langs en veistrekning som på få år har fått…
Bare for å ha det sagt med en gang. Det er virkelig nydelig her på Verdens Ende, og et eldorado for…
Nå skal det kjøres over Nasjonal turistveg Valdresflya på Fv51. Valdresflya er Norges nest høyeste…
Mens jeg var i Tønsberg å fotograferte byen og attraksjoner, fikk jeg tips om at jeg burde ta meg en…
Allerede når man står på innfartsveien og ser inn mot Gamlebyen, føler man et historisk sus over…
Annonse