- Nord Norge / Nordland / Lofoten / Svolvær / E10-


Foto ©: Maria Marlen F JohansenSvolvær

Lofotens største by som har fått tilnavnet Lofotens " hovedstad "

Svolvær er Lofotens største by og sted. Byen har gjennomgått store forandringer de siste årene - til det mye bedre vil vi tør påstå. Det er spesiellt langs kaipromenaden det er kommet mange nye flotte bygninger, noe som gir dette området et særpreg som enhver ser når de kommer med båt til Svolvær. Men før du kommer så langt blir du hilset velkommen av monumentet og statuen "Fiskerkona" som står i innløpet til havnen.

Så er det Lamholmen. En liten øy midt i havnen som er bebygget med rorbuer, hotell, pub og restaurant, - og hvor det går bru over til øya fra kaipromenaden. Anker brygge som er både pub og spisested, har en stor uteservering på kaien hvor du kan nyte god mat å drikke i sommerens lyse netter. Restauranten til hotellet på øya, er bygget som baugen på en båt med store vindusflater i to etasjer.

Svolvær - Lamholmen 2 - Cropped - foto Geir Johansen.jpg

Byens torg har også gjennomgått en ugjenkjennelig forandring. Til fra før å vært både parkering for fergen som en gang gikk fra torget, og etter det parkeringsområde for biler. Er det nå bilfritt, flott anlagt med steinheller, og er blitt et brukstorg og samlingssted for både innbyggerne og besøkende. Her er det salgsboder og et yrende liv på sommeren - noe alle vet å sette pris på.

Byen har også fått et nytt og flott kulturhus i sentrum, vegg i vegg med det nye Thon hotellet ved havnen. Det er mye som skjer i dette området av Svolvær på sommeren så det er bare å henge med.

Svolvær er egentlig bygget på en masse øyer, holmer og skjær, som er fyllt imellom med steinmasser for å få en sammehengende byggeflate. Med bro over til Svinøya, og som nevnt broen over til Lamholmen. Ja det er en liten forskjell på Svolvær rundt 1890 - 1900, og til det som byen er idag.

Byen har mange restauranter, puber og utesteder i flere varianter. Det samme gjelder for overnatting - tilbud, med flere rorbuanlegg og store og små hotell. Flere av overnatting-stedene tilbyr også, og legger til rette for arrangerte opplevelsesturer med både fjord-cruise, hval, ørn og spekkhogger safarie, samt fisketurer der du kan fange ditt eget gourmetmåltid. VM i Skreifiske som blir arrangert hvert år i slutten av mars, er en av verdens største fiskekunkurranser som samler fiskeinteresserte fra både inn og utland, - og i 2019 var det vel 600 deltagere som konkurrerte om å fange både den største Skreien, og mest fisk på land.

Lofoten - Svolvær - VM i Skreifiske - Cropped - foto Mike Robin Johansen.jpg

Vågan kommune som Svolvær er kommunesentret for, er en av Nord Norges viktigste kunstnerkommune, og har også Nord Norge største antall med etablerte kunstnere. Her er flere kunstgallerier i kort avstand med og,- av både kjente og litt mindre kjente kunstnere. 

Kommunikasjon

Svolvær er et kommunikasjons senter og en viktig innfallsport til Lofoten. Svolvær lufthavn har flere daglige avganger / ankomst til og fra Bodø. ( Se avganger / ankomst her ). Det er også daglige bussruter til og fra Evenes, Harstad / Narvik lufthavn  ( Se avganger / ankomst her ). Daglige avganger / anløp med hurtigbåt til Bodø. Daglig avgang / anløp av Hurtigruten både i nord og sørgående retning. Det er også fergeforbindelse fra Svolvær til Hamarøy med flere daglige avganger.


Svolvær rundt 1880 - 1900.

No images were found.

Annonse:

Livland_gard_-_Sandsletta_-_Lofoten.jpg

Klikk på "Les mer" for å besøke vår egen nettside! Hjertelig velkommen!

Les mer
Close Page View

Her er stedet på Norgeskartet

Klikk på "Åpne Google kart automatisk" og Google Kart åpnes med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.

Les mer videre ned om Attraksjoner og Severdigheter, Aktiviteter og Opplevelser med mer.

Se noen flere bilder fra Svolvær

Bilder i Slideshow bildegalleri.  Bruk piltastene i bildet for å navigere.

** Tips ved bruk av Slideshow bildegalleri

For å få utnyttet SlideShow bilde galleriet fullt ut og se hele bildet på Pc. Bruk " Fullskjerms " visning i din Internetleser / browser. For å få fullskjerm visning gjør du slik!

Klikk på F11 tasten øverst på ditt tastatur. Da ser du at du får fullskjerm visning da den øverste verktøyraden blir borte.

Ved å klikke på F11 igjen, avslutter du fullskjerm visningen, og du får vektøylinjen tilbake. Enkelt og greit!


 • slide
  Severdigheter
  Foto ©: Maria Marlen F Johansen
 • slide
  Severdigheter
  Foto ©: Der Wersianer
 • slide
  Severdigheter
  Foto ©: Geir Johansen

Attraksjoner og Severdigheter

Her viser vi kort serverdigheten som er i Svolvær by og nærområder, men siden alle severdighetene i Lofoten er lett tilgjengelig innen relativ kort avstand. Vil vi legge videre søk til alle severdigheten i Lofoten.Flere severdigheter blir lagt til etterhvert

 • slide
  Opplevelser
  Foto ©: Gaute Bruvik
 • slide
  Opplevelser
  Foto ©: Trine Mentzen
 • slide
  Opplevelser
  Foto ©: Geir Johansen
 • slide
  Opplevelser
  Foto ©: Geir Johansen

Aktiviteter og Opplevelser i Svolvær og nærområder

Aktiviteter og opplevelser blir å finne det samme som for hele Lofoten, da det er kort avstand for å nå opplevelsene
Under ser du slide av noen fasiliteter ( klikk pil høyre / venstre ). De med navn er klikkbar. Klikk på navnet og du går rett til deres nettside.

Overnatting, Spisesteder, og Campingplasser

Her finner du overnatting, spisesteder, og campingplasser i Svolvær og nærområder. Det samme som for hele Lofoten da det er kort avstand for å de gjennom hele Lofoten. Det blir lagt til fasiliteter hele tiden, og på siden kan du velge mellom Aust, og Vest Lofoten, og steder med tags.
© GoTo Norway 2017