Dette er en test på toppen

Nå er du på 71° nord, og på fastlands Europa`s nordligste punkt. Her ser du mot det uendelige.

Velkommen til 71° nord og Nordkapp ( Nordkapp platået ) på Magerøya I Finnmark. Denne 307 meter høye klippen og fjellpltå sies å være det nordligste punktet på Europas fastland. Det er en sannhet med modifikasjoner.

Nordkapp platået på Magerøya

Knivskjellodden som ligger like vest for Nordkapp platået – vel 1380 m lengre nord, og er således det egentlige nordligste kontinetale punktet i Europa. I dag på grunn av at Magerøya har fått fastlandsforbindelse med bro. Uten den broen ville Kinnarodden øst for Nordkapp vært det nordligste punktet på fastlands Europa.

Uansett! Her er du på siste utpost mot nordishavet, og ser mot det uendelige. Noe som enhver som har besøket stedet kan bekrefte er en vanvittig flott opplevelse, - og spesiellt når de har sett mot den samme uendeligheten badet i midnattsol.

Litt fra historien

Nordkapp klippen het egentlig Knyskanes, men fikk navnet Nordkapp etter den engelske utforskeren Richard Chancellor i 1553 da han passerte klippen på leting etter nordøstpassasjen. Etter det ble den tidevis besøkt av flere våghalser som tok seg opp det bratte terrenget til toppen av klippen, blant disse våghalsene var kong Oskar II i 1873 og kong Rama V av Thailand i 1907.

Nordkapp i dag

Nordkapp er et attraktivt og ettertraktet turistmål for turister som besøker Norge hvert eneste år, og fra alle verdenshjørner. Stedet blir besøket av vel 200 000 turister årlig, og er nok det navnet I Norge som er mest kjent utenfor landets grenser.  På Nordkapp platået er det også foruten et flott anlagt areale som danner “utsiktspunktet” Nordkapp – også et eget turistsenter med både utstillinger og filmer som viser stedets historie.

Forøvrig. Om du hadde klart å sett 830 km nordover fra der du står på Nordkapp platået nu i nord/nord vest- hadde du sett inn til Longyearbyen på Svalbard. Den er der ute - langt ut i intet i Nordishavet! Eller - vel 1500 km å se rett vest - til Grønland.