We work on a new page of GoTo Norway so will be a lot more faster, and with a new design. All pages here now is temporary. until the new one is finish.

 

 


- Østlandet / Sandefjord / E18 -


Foto ©: Geir JohansenSandefjord

Sandefjord ligger idyllisk til innerst i Sandefjordsfjorden,  med flotte naturlandskaper rundt og den åpne fjorden i front.

Sandefjord ligger idyllisk til innerst i Sandefjordsfjorden,  med flotte naturlandskaper rundt og den åpne fjorden i front. Når du kommer ned til Sandefjord og vil inn til sentrum - kjører du først langs den flotte strandpromenaden - før du møter på det flotte Hvalfangstmonumentet som er plassert midt i rundkjøringen før du skal svinge til venstre mot sentrum. Monumentet er viden kjent, og kan vel sies å være et  særegent varemerke for byen. Monumentet ble innviet i 8 juni 1961 for å ære pionerene for den pelagiske hvalfangsten på 1900-tallet.

Nedenfor monumentet mot havet, er den flotte strandpromenaden med store og flotte anlagte naturarealer med Skatepark, baner for ballspill, og en stor minigolfbane - samt en promenade som går rundt hele halvmånebukten, og videre på høyre side utover fjorden langs småbåthavnen. Det er idyllisk og flott rundt hele havnen i Sandefjord ( Klikk på. " Se satelittbilde av Sandefjord havn " i høyre kolonne ). Fra havnen her går det også daglig båtforbindelse til Strømstad i Sverige.

Sentrum og torget i byen ligger ca 350 m fra strandpromenaden, og når du vandrer opp mot sentrum får du en flott park ( badeparken ) på venstre side som grenser til torget. I parken er det foruten å være flere gangstier, trær og blomster i mange varianter, - en flott anlagt lekeplass for unger med mange apparater som garantert vil falle i smak, og fenge de aller fleste. Foruten denne parken finner du den lille men flotte  "Byparken " som ligger langs Jernbaneallen 160 m fra torget.

Bygg og arkitekturen i byen er kontrastfylt med alt fra små idylliske hvite trehus, til topp moderne bygninger. Sjarmerende handlegater som springer ut i alle retninger fra torget, med vare og klær stativer på fortauene utenfor butikkene - akkurat slik en koselig handlegate skal være, og som gir assosiasjoner til adskillig sydligere breddegrader. Heldigvis - har ikke store kjøpesentra klart å kapre alle butikkene. Slike handlegater er med på å skape et flott og koselig bybilde - som de besøkende vet å sette pris på. Både i og rundt sentrum, samt langs havnen er det anmass med spisesteder i alle varianter og nasjonaliteter. Så her finnes noe for de fleste, og for den mest kresne gane.

Som flere steder langs Oslofjorden er det her også vikinge historie fra en svunnen tid, og hvor utgravinger fra arkeologer har bevist det. I Helgerødveien i Sandejord finner du Gokstadhaugen - der det kjente vikingeskipet " Gokstadskipet " ble funnet, og som nå er utstillt i Vikingeskipshuset i Oslo.  Vikingskipet er fra slutten av 800-tallet, og er Norges største bevarte vikingskip. I nærmeste næhet i Tønsbergområdet finner du Oseberghaugen - der det nesten like kjente Osebergskipet fra vikinge tiden ble funnet. I tillegg er det mange andre historiske landemerker fra vikingetiden i området. Ja det er en viktig del av Norges historie.

For den besøkende og ferierende som er badehungrig - er her mange flotte badestrender i og rundt Sandefjord, og i kort avstand fra byen. Noen kan nevnes kort er: Asnes badestrand, Flautangen badestrand, Langeby badestrand, Grubesand badestrand, Rossnesodden badestrand, Skjellvika badestrand, og Storvar badestrand - alle kan du klikke på i høyre kolonne - både å se satelitt kart over stranden, og klikke på kjørebeskrivelse ( Da åpnes Google kart på din Pc, Tab, eller mobiltelefon automatisk, og du får kjørebeskrivelse fra akkurat der du er til destinasjonen ).


Overnatting, Spisesteder og Camping:

Det er mange overnatting og spisesteder i både Sandefjord og nærområdene. Men vær tidlig ute å bestille overnatting for å være sikker. Men det er også flere Campingplasser i området, motell, veikroer, leiligheter, og hytteutleie. Så muligheter for overnatting er likevel stor om du bare skulle droppe innom.

Aktiviteter og Opplevelser:

Det er mange opplevelsesaktører som tilbyr både Fjord-Cruise, båtturer på oslofjorden og langs kysten både nord, sør, og øst for Sandefjord. Samt at det er mange flotte skjærgårder og idylliske små kystbyer langs hele kysten. Her finner du mange andre opplevelser som kajak-turer, sykkelturer, naturvandringer, og andre flotte guidede opplevelser for den som besøker stedet. Vi håper du finner dem under vår Aktiviteter og Opplevelser lengre ned på siden.


Kommunikasjon

Kommunikasjon til og fra Sandefjord, og kommunikasjon innenfor byens grenser.

Badestrender
Klikk på "Kjørebeskrivelse" og Google Kart åpnes automatisk med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.


Se en PopUp bildevisning fra Sandefjord og nærområder

Klikk på bildet å se en PopUp bildevisning fra Sandefjordområdet
#
Sandefjord: Hvalfangstmonumentet i rundkjøringen i sentrum, er Sandefjord`s mest kjente skulptur. Monumentet er laget som en kompass og roterer sakte rundt sin egen akse. Rundt monumentet som viser en åpen båt og hvalfangere i aksjon - er monumentet omringet av flotte fontener og…
#
Sandefjord: Anders Jahres herskapsbolig på Midtåsen i Sandefjord. Villaen på den 60 mål store eiendommen Midtåsen ble bygget 1933 og ble tegnet av den kjente arkitekten Arnstein Arneberg. Hele eiendommen består av et hovedbygg, portnerbolig, ombygget drivhus samt hage / park. Hovedhuset ligger på en…

Her er stedet på Norgeskartet


Kommunikasjon til og fra Sandefjord, og i Sandefjord

Kommunikasjon til og fra Sandefjord, og kommunikasjon innenfor byens grenser. Her får du informasjon om hvordan komme deg til Sandefjord, og hvordan komme deg rundt i Sandefjordbåde til Attraskjoner og Severdigheter, og videre til andre steder rundt i Sandefjord. Klikk på bildet!

Les mer videre ned om Attraksjoner og Severdigheter, Aktiviteter og Opplevelser med mer.

 • slide
  Bilder
  Foto ©: Geir Johansen
  - Sandefjord -

Se noen flere bilder fra Sandefjord by og nærområder

Her er noen få utvalgte bilder. Flere bilder på egen bildeside.


Flere bilder kommer på egen bildeside
 • slide
  Severdigheter
  Foto ©: Geir Johansen
  - Hvalfangstmonumentet -