- Sørlandet / Risør / E18 - Fv416 -


Foto ©: Geir JohansenRisør

Den hvite trehusbyen ved Skagerak

Denne flotte lille trehusbyen ved Skagerak er regnet som en av de best bevarte trehusbyene i Europa. Byen er idyllisk med alle sine hvitmalte trehus, hvor du kan du vandre rundt i byen å nå alt i kort gangavstand.

Torget som ligger innerst i havnen er et flott ungangspunkt når du skal utforske byen. Herfra kan du vandre på begge sider av havnen i en herlig atmosfære langs denne flotte bebyggelsen. Snuse inn den herlige friske sjøluften, nyte folkelivet på land, og båtlivet på havnen. Når du først rusler rundt her å titter, er det flere flotte spisesteder rundt havnen hvor du kan nyte god mat og drikke i dette herlige maritime miljøet.

Torget 2 - foto Geir Johansen.jpg

På torget innerst i havnen er det på sommeren ofte satt opp flere små salgsboder hvor du helt sikkert kan finne noe interessant, - og det kan du også i alle de små butikkene du finner langs gatene og sidegatene i byen. Her er flotte blomsterkledde husvegger, og mange små nisjebutikker hvor enn du ferdes.

Det er en herlig avslappet stemning i denne kystperlen av en by som bare må nytes til det fulle. Byen er også vertskap for flere internasjonale festivaler i løpet av sommeren. 

På havnen vil du ofte se mange flotte trebåter. Det er vel ikke så rart egentlig. For Risør har en lang og rik tradisjon med bygging av trebåter, og en stolt fortid som en av landets største sjøfartsbyer. Visste du forresten at " Kaptein Sabetanns " båt - Den Sorte Dame - er bygget her i Risør av en av byens aktive båtbyggere.

For den som er interessert i de vakre gamle trebåtene, er det virkelig anbefalt å få med deg trebåt - festivalen som arrangeres her i August hver sommer. Da er havnen full av nydelige trebåter i alle størrelser og fasonger, og det er det et yrende folkeliv og stemning her som virkelig er verdt å få med seg - både av båtinteresserte, og folk som bare ønsker å være en del av herlige folkelivet.

Trebåtfestivalen - 001 - foto Geir Johansen.jpg

Under festivalen er det både Regatta, masse fersk sjømat, og mye god stemning å ta del i. Festivalen arrangeres i August hvert år. Så det er bare å sette av tid å bli en del av dette flotte arrangementet.

Fersk sjømat av ypperste klasse kan du spise her hele tiden på restaurantene som er her, og du kan forøvrig få kjøpt både ferske reker, og annen fersk sjømat på butikken ved Risør fiskemottak fra dagens fangst.

Om du ønsker å få en fantastisk flott utsikt over Risør, kan du ta turen opp til Risørflekken utsiktspunkt på nordsiden av havnen. Utsiktspunktet er 45 m over havet, ca 500 m fra torget, - og tar ca 9-10 minutter å gå.


Overnatting, Spisesteder og Camping:

Det er mange overnatting og spisesteder i både Risør og nærområdene. Men det er også flere Campingplasser i området, motell, veikroer, leiligheter, og hytteutleie. Så muligheter for overnatting er stor i området.

Aktiviteter og Opplevelser:

Det er mange opplevelsesaktører som tilbyr både Fjord-Cruise, båtturer på  langs kysten både nord, sør, for Risør. Samt at det er mange flotte skjærgårder og idylliske små kystbyer langs hele kysten hvor du kan bli med på båt safari. Her finner du mange andre opplevelser som kajak-turer, sykkelturer, naturvandringer, og andre flotte guidede opplevelser for den som besøker stedet. Vi håper du finner dem under vår Aktiviteter og Opplevelser lengre ned på siden.


Badeplasser i Risør:

- Kastellet badeplass

Rett ved det gamle kystfortet ytterst på Tangen vil du finne en liten badebrygge som er et populært badested. 

- Randvikstranda

Langgrunn badestrand på Randvik ved Randvik friluftsområde. Her finner du både Wc og dusj i nærheten. Stranden er langgrunn og barnevennlig og tilpasset for rullestolbrukere.

- Sagjordet badestrand

Flott lite badeanlegg ved Sørfjorden på Krana, og bare vel en15 minutters gåtur fra Risør sentrum. Stupebrett, liten sandstrand og kaianlegg. Flott for hele familien.

- Mindalen badeplass

Mindalen badeplass er en badebrygge ved Sundet ved Sørfjorden og har en liten koselig badestrand.

I tillegg er det mange flotte strender og badeplasser i skjærgården rundt Risør. Men her må du ha båt, eller komme deg ut dit med båter som frakter deg dit.
Kommunikasjon. Hvordan komme seg til Risør!

Her finner du :

Oslo lufthavn Gardermoen

Oslo lufthavn Gardermoen. Kart / Gps: 60.182909, 11.092908 [ Automatisk kjørebeskrivelse ]

Torp lufthavn Sandefjord

Torp lufthavn Sandefjord. Kart / Gps: 59.182484, 10.252042 [ Automatisk kjørebeskrivelse ]

Oslo Sentralbanestasjon

Oslo Sentralbanestasjon. Kart / Gps: 59.911125, 10.750578 [ Automatisk kjørebeskrivelse ]

Vegårshei togstasjon

Vegårshei togstasjon. Kart / Gps: 58.760589, 8.855551 [ Automatisk kjørebeskrivelse

Risør turistinformasjon

Risør turistinformasjon. Kart / Gps: 58.721117, 9.234225 [ Automatisk kjørebeskrivelse ]


Risørflekken utsiktspunkt

Risør: Utsiktspunkt over Risør havn og sentrum 45 meter over havet. Risørflekken som utsiktspunktet har fått ditt navn på grunn av den hvite kalken, - og det er på grunn av hvit kalk i berget som man kan se på lang avstand. Risørflekken av hvit kalk ligger vel 45 meter over havet og på nordsiden av…

Risør trebåtfestival

Risør: Hvert år i August arrangeres Risør trebåtfestival hvor trebåt entusiaster fra både inn,- og utland viser fram sine smykkeskrin av noen vakre blankpolerte trebåter, i alle fasonger og størrelser. Festivalen er Risør`s internasjonale stolthet, og er Europas største og eldste festival i denne…


Her er stedet på Norgeskartet

Klikk på "Kjørebeskrivelse" og Google Kart åpnes automatisk med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.

Se noen flere bilder fra Risør og nærområder

Bilder i Slideshow bildegalleri.  Bruk piltastene i bildet for å navigere.

** Tips ved bruk av Slideshow bildegalleri

For å få utnyttet SlideShow bilde galleriet fullt ut og se hele bildet på Pc. Bruk " Fullskjerms " visning i din Internetleser / browser. For å få fullskjerm visning gjør du slik!

Klikk på F11 tasten øverst på ditt tastatur. Da ser du at du får fullskjerm visning da den øverste verktøyraden blir borte.

Ved å klikke på F11 igjen, avslutter du fullskjerm visningen, og du får vektøylinjen tilbake. Enkelt og greit!


Attraksjoner og Severdigheter

I Risør og nærområder finner du flere flotte attraksjoner og severdigheter

 • slide
  Severdigheter
  Foto ©: Geir Johansen
  - Trebåtfestivalen -


 

Forvaltergården - Tvedestrand museum

Tvedestrand: Forvaltergården i Tvedestrand er en av de eldste og best bevarte bygningene i byen og er fra 1775. i Forvaltergården bodde proviant- eller magasinforvalteren…

 

Næs Jernverksmuseum

Tvedestrand: På Nes Verk i Tvedestrand kommune ligger Norges best bevarte av de gamle jernverkene. I dag er jernverket museum, og vi har tatt vare på de viktigste…

 

Risør Akvarium

Risør: Vi er Sørlandets eneste saltvannsakvarium med mer enn 100 arter fordelt på 500 fisk og havdyr. Her kan du som besøkende få en opplevelse som du sent eller aldri…

 

Risør trebåtfestival

Risør: Hvert år i August arrangeres Risør trebåtfestival hvor trebåt entusiaster fra både inn,- og utland viser fram sine smykkeskrin av noen vakre blankpolerte trebåter,…

 

Risørflekken utsiktspunkt

Risør: Utsiktspunkt over Risør havn og sentrum 45 meter over havet. Risørflekken som utsiktspunktet har fått ditt navn på grunn av den hvite kalken, - og det er på grunn…

 

Telemarkskanalen

Telemarkskanalen - vannveien - fra Skien til Dalen som går gjennom 8 sluseanlegg stod ferdig i 1892. Den ble da i europeiske reisehåndbøker betegnet som et " verdens…

 

Thor Heyerdahls barndomshjem

Larvik: Her i Steingata 7 i Larvik ble eventyreren og oppdageren Thor Heyerdahl født den 6. november 1914 og var hans hjem i nitten år. Allerede i gutteårene laget han…


Finn flere Severdigheter i Risør, nærområder, og på Sørlandet

Flere severdigheter blir lagt til etterhvert

 • slide
  Opplevelser
  Foto ©: Geir Johansen
   

Aktiviteter og Opplevelser i Risør og nærområdene


Aktiviteter og Oppevelser blir lagt ut fortløpene. Både fra de som vi skriver om og anbefaler, - og fra opplevelsesaktører som ønsker å være oppført på våre sider og synlige for våre lesere.

 • slide
  Fasiliteter
  Foto ©: Geir Johansen

Fasiliteter i Risør og på Sørlandet

Finn Hotell og ovenatting, Restauranter og spisesteder, og Campingplasser i og rundt Risør, og på Sørlandet.© GoTo Norway 2017