- Sørlandet / Tvedestrand / E18 -


Foto ©: Geir JohansenTvedestrand

Idyllisk liten sørlandsby, og bokbyen ved Skagerak

Sjarmerende og idyllisk liten sørlandsby med smale, trange og brosteinsbelagte gater. Her som i de aller fleste små sørlandsbyer langs kysten, er det gamle, små, og hvitmalte trehus som er dominerende. Byen i tre easjer som det sies. Her er det mange bakker du må gå langs de trange gatene med sjarmerende flotte trehus, for å komme deg ned til det idylliske området langs havnen. Det kan nesten virke som alle de hvite små trehusene klorer seg fast til til de bratte bakkene.

Tvedestrand kan også skryte av å norges smaleste hus. Strykejernet som det kalles på folkemunne,  er fra 1853 og det eldste huset på gamle Tjennsletta. Faktisk er det inngang til huset fra både første, andre, og tredje etasje - fra en og samme bakken i gaten Kirkekleiva.

Enhver som besøker denne lille kystperlen av en by mellom Arendal og Risør, vil oppleve at den rett å slett bare oser av småbysjarm. Med små koselige butikker langs de trange gatene i alle variasjoner. Det er heller ikke for ingenting at byen kalles for bokbyen ved Skagerak. Her finner du bokhandlere og bruktbokhandlere nesten på hvert et gatehjørne hvor du kan finne gamle bokskatter, - og byen har faktisk sitt eget bokhotell.

Både i byen forøvrig, og langs havnen og havnepromenadene, er det flere restauranter og spisesteder i flere kategorier - hvor du bare kan sette deg ned på en uteservering å få servert god mat å drikke i et herlig og koselig miljø, og i et nydelig sommervær. 

Gågaten i Tvedestrand 2 - foto Ken.jpg

Tvedestrand er intet unntak i forhold til andre sørlandsbyer langs kysten. Utenfor stedet mot Skagerak, er det mange flotte øyer - både store og små, og en flott skjærgård. Øyene og skjærgården skjermer godt mot Skageraks hav og bølger, og det er flere turaktører som kan ta deg med på båttur så du kan oppleve den flotte skjærgården, samt besøke flere av øyene. Du kan også ta ferge til de populære og bilfrie øyene Lyngør og Sandøya. Lyngør har forøvrig blitt kåret til Nord Europas best bevarte tettsted.

Får du lyst på litt badeaktiviteter. Så ligger Tjenna badepark som er Norges største utendørs badepark, bare ca 5 minutters gåtur fra havnen i Tvedestrand. Her er det flott sandstrand, flytende leke-elementer som de minste vil elske, et isjell, og både kano og kajak utlån, - og alt er gratis.

Føler du deg ekstra aktiv og nyskjerrig - kan du jo følge kulturstien fra sted til sted, og les om bakgrunn og historie underveis på 32 spennende infotavler. Gå til info om kulturstien her.


Overnatting, Spisesteder og Camping:

Det er mange overnatting og spisesteder i både Tvedestrand og nærområdene. Men det er også flere Campingplasser i området, motell, veikroer, leiligheter, og hytteutleie. Så muligheter for overnatting er stor i området.

Aktiviteter og Opplevelser:

Det er mange opplevelsesaktører som tilbyr både Fjord-Cruise, båtturer på  langs kysten både nord, sør, for Tvedestrand. Samt at det er mange flotte skjærgårder og idylliske små kystbyer langs hele kysten hvor du kan bli med på båt safari. Her finner du mange andre opplevelser som kajak-turer, sykkelturer, naturvandringer, og andre flotte guidede opplevelser for den som besøker stedet. Vi håper du finner dem under vår Aktiviteter og Opplevelser lengre ned på siden.


Badeplasser i Tvedestrand:

- Tjenna badepark

Tvedestrand badepark ligger midt i byens sentrum, i Tjenna. Badeparken har mange aktivitetselementer i vannet, samt en sandstrand.

Klikk for å åpne Google map automatisk med reisebeskrivelse.

I tillegg er det mange flotte strender og badeplasser i skjærgården rundt Tvedestrand. Men her må du ha båt, eller komme deg ut dit med båter som frakter deg dit.

Her er stedet på Norgeskartet

Klikk på "Kjørebeskrivelse" og Google Kart åpnes automatisk med kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon.

Les mer videre ned om Attraksjoner og Severdigheter, Aktiviteter og Opplevelser med mer.

 • slide
  Bilder
  Foto ©: Geir Johansen
  - Tvedestrand -

Se noen flere bilder fra Tvedestrand og nærområder

Her er noen få utvalgte bilder. Flere bilder kommer på egen bildeside.


No images were found.
Flere bilder kommer også på egen bildeside
 • slide
  Severdigheter
  Foto ©: Geir Johansen
  - Tvedestrand -

Attraksjoner og Severdigheter

I Tvedestrand og nærområder finner du flere flotte attraksjoner og severdigheter 

Forvaltergården - Tvedestrand museum

Tvedestrand: Forvaltergården i Tvedestrand er en av de eldste og best bevarte bygningene i byen og er fra 1775. i Forvaltergården bodde proviant- eller magasinforvalteren…

 

Hove og Hoveskogen

Arendal: Sør på Tromøya finner man det flotte turområdet Hove, og den unike Hoveskogen med alle sine treformasjoner som moder natur har skapt. Hele området ligger på…

 

Næs Jernverksmuseum

Tvedestrand: På Nes Verk i Tvedestrand kommune ligger Norges best bevarte av de gamle jernverkene. I dag er jernverket museum, og vi har tatt vare på de viktigste…

 

Vitensenteret Sørlandet Arendal

Arendal: Vitensenteret Sørlandet er et opplevelses- og læringssenter for barn og unge. Vi har lokaler i Arendal og Kristiansand, begge midt i sentrum av byen, nær buss,…


Finn flere Severdigheter i Tvedestrand, nærområder, og på Sørlandet

Flere severdigheter blir lagt til etterhvert

 • slide
  Opplevelser
  Foto ©: Geir Johansen
   

Aktiviteter og Opplevelser i Tvedestrand og nærområdene


Aktiviteter og Oppevelser blir lagt ut fortløpene. Både fra de som vi skriver om og anbefaler, - og fra opplevelsesaktører som ønsker å være oppført på våre sider og synlige for våre lesere.

 • slide
  Fasiliteter
  Foto ©: Geir Johansen

Fasiliteter i Tvedestrand og på Sørlandet

Finn Hotell og ovenatting, Restauranter og spisesteder, og Campingplasser i og rundt Tvedestrand, og på Sørlandet.© GoTo Norway 2017