Dette er en test på toppen

Sør på Tromøya finner man det flotte turområdet Hove, og den unike Hoveskogen med alle sine treformasjoner som moder natur har skapt. Hele området ligger på Hoveodden.

Hove er et vernet tur,- og friluftsområde på Tromøy som er Sørlandets største øy. Hove - området er regionens mest populære og brukte turområde for friluftsinteresserte, og for dem som vil ha litt rekreasjon i flotte omgivelser. Her er tilrettelagt med flere kilometer med turstier i alle retninger, og hvor endel av dem går gjennom den flotte og unike Hoveskogen.

Hove er omringet av den flotte sørlandske skjærgården, og naturlig nok innbyder til en rekke sjø og fritidsaktiviteter i sommerhalvåret. Hele området er vernet siden det er en del av Raet nasjonalpark. Her er foruten den flotte Hoveskogen, flere kilometer med svaberg man kan spasere langs, og flotte badestrender med myk hvit sand. Det er anlagt rasteplasser med utsatte bord og benker flere steder langs kyststripen, i tillegg til flere bål plasser langs sjøkanten. Hoveskogens nett av turstier er lett fremkommelig for både dem med rullestol og barnevogn.

Her er også både kiosk og restaurant, samt at det er et leirsted på området, og fotballbane, - og baner for både vollyball, basketball og  håndball. Her er også klatrepark, parkour park, treningsapparater, og lekeplass for de aller minste.

Når du vandrer langs stiene gjennom Hoveskogen - vil du få se an mass med de rareste figurer og treformasjoner som skogen selv har stått som arkitekt for opp gjennom årtier. Har du noen gang sett filmen "Ailien" - er denne treformasjonen som et speilbilde av den utenomjordiske skapningen.