Dette er en test på toppen

Velkommen til Norsk Hagebruksmuseum. Den vakre parken på Dømmesmoen er rammen rundt museet. Parken inneholder store samlinger av busker og trær, roser, stauder samt Ibsens urtehave. Dammen og den store hule "Dømmesmoeika" er sentrale midtpunkt i parken.

I museet vises samlinger fra hagebruksnæringen, som vinproduksjonen på Fuhr, konservesindustrien i Grimstad og en utstilling om det økologiske samspillet mellom naturen, bier og mennesker.

I kafeen på museet serveres Grimstads beste vafler og sveler.

Dømmesmoen:

Dømmesmoen er en naturskjønn perle like utenfor Grimstad med en stor og velholdt park og flott turterreng i skogen bak Norsk Hagebruksmuseum. Dammen med Gamlebygget og den store hule "Dømmesmoeika" er sentrale midtpunkt i parken. Mange tar turen til Dømmesmoen enten de er interessert i planter, kulturminner eller bare vil rusle rundt. Vinterstid er lysløypa perfekt for en skitur. Parken er åpen hele året og er lett tilgjengelig for funksjonshemmede.

Dømmesmoen ligger ved Raet, den store endemorenen fra siste istid. Her har det vært bosetting fra langt tilbake, og det vitner de mange jernalderminnene om. Her er bautasteiner og steinsettinger som en tror har vært brukt til religiøse seremonier, og over 40 gravhauger, hvor flere er utgravd.

Gården Dømmesmoens skriftelige historie kan spores tilbake til 1600 tallet, men den nyere historien startet på 1920-tallet da gården ble innkjøpt og Statens gartnerskole Dømmesmoen startet opp. Den nye skolebygningen, som nå kalles Gamlebygget, flott speilende i dammen, sto ferdig i 1923, det første kullet flyttet inn og undervisningen var igang. Parken ble anlagt i engelsk landskapsstil, og det har foregått en kontinuerlig innplanting av stauder, busker og trær i alle år, også nå som gartnerskolen er nedlagt og Grimstad kommune har overtatt eiendommen, og driften av parken.

Bilde og tekst fra Hagebruksmuseet. Les mer på museets egne sider om museet og utstillinger.


Åpningstider og priser:

Hver dag i perioden 21. juni - 16. august - kl. 11-16

Søndager i perioden 23. august - 27. september - kl. 11-16

Barn 0-15 år: Gratis

Voksen: 30,-

Medlemmer av Norges Museumsforbund: Gratis

Skoleklasser (grunnskole) og barnehager: Gratis