Dette er en test på toppen

Vi er Sørlandets eneste saltvannsakvarium med mer enn 100 arter fordelt på 500 fisk og havdyr.

21. mars 1997 ble det avholdt stiftelsesmøte i Stiftelsen Risør Akvarium. Protokollen ble undertegnet av oppretter ved ordfører Lars Lauvhjell på vegne av Risør kommune. Det ble starten på et flott Akvarium som nå er til glede for alle som besøker det.

§ 2 i særutskrift av vedtekter: Risør Akvarium er en selveiende institusjon som er opprettet av Risør kommune og har som formål å ivareta og drive sjøakvarium med publikumsbesøk, informasjonsvirksomhet til skoler og institusjoner samt kunne være feltbase i marinbiologisk forskervirksomhet.

Her kan du som besøkende få en opplevelse som du sent eller aldri vil glemme!

I Risør Akvarium kommer du tett inn både fisk og havdyr. Vi har mer enn 500 ulike arter. – Skal lure på hvor mange du klarer å finne? Bli med på skattejakt! Kanskje vil du tegne og fargelegge den fisken du likte best, eller være med å mate fiskene? Kom da vel!

Hvor mange arter finner du i vårt akvarium?

Vi har mer enn 500 fisk og havdyr i akvariene våre. Hvor mange av disse klarer du å finne i løpet av besøket hos oss? Vi har skjema hvor du kan krysse av når du finner en ny art.

Tegn og fargelegg din egen fisk!

Tegnerommet vårt er veldig populært blant de yngste, her finner du det du trenger for å tegne og fargelegge mange typer havdyr.

Hvorfor ikke bli en del av det å være med å mate fiskene?

Bli med oss å mate fiskene kl. 13. Dette er en aktivitet som fiskene ser frem til, og som små og store synes er morsomt å ta del i.

Krabbefiske:

I akvariet har vi et stort kar som du kan fiske krabber i. Vi har snører og agn, så det er bare å glede seg!

Fisk og havdyr:

Det er cirka 500 fisk og havdyr i akvariene, hvorav rundt 100 forskjellige arter. Her kan du oppleve fisken på nært hold! Ja, kanskje kan du til og med stryke torsken over ryggen. Takket være et godt samarbeid med lokale fiskere, hobbyfiskere, dykkere og forskere har akvariet stadig god tilførsel av nye arter.

De forskjellige karene er bygd opp slik at de skal vise forskjellige biotoper. Det vil si at her kan du «lete i fjæra», kikke «under brygga», og se «ytterst i skjærgården» bare for å nevne noe.

Her er noe moro, interessant, og lærerikt for hele familien :-)

Tekst og bilder fra Risør Akvarium.