Hjem Reisemål Vestlandet Severdigheter

Gudvangen-naeroyfjorden-foto_Geir_Johansen.jpg

Vestlandet

Les mer
Close Page View
Trolltunga_-_Foto__Steinar_Talmoen.jpg

Severdigheter

Du er nå på siden Attraksjoner og Severdigheter

Les mer
Close Page View
Flamsbanen-Videre_i_Flamsdalen-flamsbanen_3-foto_Geir_Johansen.jpg

Opplevelser

Les mer
Close Page View
Bergen-bryggen_i_bergen.jpg

Byer og Steder

Les mer
Close Page View

Attraksjoner og Severdigheter


Finn attraksjoner og severdigheter på Vestlandet

Latefossen_002.jpg
Geirangerfjorden_03_foto_Geir_Johansen.jpg

Her finner du attraksjoner og severdigheter på Vestlandet. Se på uthevede severdigheter, eller bruk tags over søkeresultatene for å filterere søket. Her finner du severdigheter som burde dekke enhvers interesse, og kanskje du kan finne noe du liker selv om det ikke var din interesse i utgangspunktet.


Vetslandet er et eldorado av attraksjoner og severdigheter for den tilreisende, der det spesiellt er formidable naturattraksjoner som har gjort vestlandet viden kjent.

Her er det vakre fjorder og fjordlandskaper som kan ta pusten fra noen og enhver. Majestetiske fossefall som kaster seg nedover fjellsidene, og av og til ender rett ned i fjorden - eller langs daler og ender ned i store elver. Mektige Isbreer som enda viser sin kraft og utholdenhet etter siste istid, og er blitt en ettertraktet attraksjon.

Dype daler omkranset av mektige fjell, og med et natur landskap så vakkert at du nesten ikke tror det engang når du har sett det. 

Om ikke det var nok - kan Vestlandet by på høyfjell med arktisk flora, fjellvidder, - og ikke minst fjellformasjoner og fjellutspring som nesten er ubegriperlig å forstå. Naturen har sin egen agenda og arkitektur - som vi visstnok ikke skal forstå. Men skal bare nyte dens fantastiske arkitektur og løsninger, det er gjort av moder jord selv !

Fjell og fjellutspring : Noen kan nevnes som Preikestolen i Lysefjorden, og Trolltunga som hever seg over Ringedalsvatnet. Unike fjellformasjoner og ettertraktede reisemål.

Noen av de vakre fjordene : Geirangerfjorden og Nærøyfjorden som er på Unesco`s verdens arv liste og de mest kjente. Hardangerfjorden, og ikke minst Sognefjorden som er verdens lengste isfrie fjord og verdens tredje lengste fjord, og har mange flotte fjordarmer som Aurlandsfjorden og Lustrafjorden med fler.

Fosser : Som Låtefossen, Vøringsfossen, Vidfoss, Steinsdalsfossen ( som du kan å bak fossefallet ), Fossene de 7 søstre og Friaren, Tvindefossen, Mardalsfossen, Rjoandefossen og mange mange fler.

Isbreer : Jostedalsbreen er den største, og nok den mest kjente med mange kjente brearmer, - og med Svartisen som den nest største i landet. Brearmer fra Jostedalsbreen er Briksdalsbreen, Kjenndalsbreen, Bøyabreen, Melkevollbreen,  med fler - som blir omtalt på våre sider. 

  • slide

    Søk og Finn


Når du klikker på et fylke, kategori,  eller " Alle severdigheter ", åpnes resultatene i en annen side som er raskere å søke på.  På denne siden vil søkeresultatene vises i en liste med bilde, og kort info om Severdigheten.

Finn Attraksjoner og Severdigheter på kartet


Find closest location

Show all

© GoTo Norway 2017