- Vestlandet / Hordaland / Bergen / E39 -Foto ©: Geir Johansen

Bilde: Bryggen i Bergen

Kategori: Historie og Kultur

Type: Bygg / Arkitektur


Bryggen i Bergen som også er kjent som Hansabryggen og Tyskerbryggen, er på Unesco`s verdensarvliste som verdensarv.

Bryggen omfatter trehusbebyggelsen og steinkjellere i den gamle historiske bykjernen. Det var også her den aller første bebyggelsen i Bergen lå. Bryggen omfatter vel 13 mål, og har 61 fredede bygninger.

Det tyske kjøpmannsforbundet Hanseatene - opprettet i år 1360 et utenlandskontor i bygningsmassen på Bryggen, og bryggen ble sentral i handel med utlandet. Hanseatene dominerte denne bydelen i vel 400 år.

Du kjenner virkerlig historiens sus nå du vandrer blant denne vakre gamle trehusbebyggelsen. Enten du vandrer langs fasadene nedover bryggen, eller du tar deg en tur inn de mange trange passasjene og svalgangene som er her i dette historiske området.

Bryggen har blitt offer for flere store branner opp gjennom årenes løp, og storbrannen i 1702 la stort sett hele byen i aske. Under gjennoppbyggingen av byen, ble bryggen og dens trebebyggelse oppført etter gamle byggemønstre, og fremstår i dag som den gjorde på 1100 tallet.

I området Bryggen finner man flere attraksjoner, museer, restauranter og spisesteder i flere varianter og butikker - alt innen kort gåavstand.

Attraksjoner og severdigheter som Fløibanen og Fløien, Bergenhus festning, det kjente fisketorget, Schøtstuene - det Hanseatiske museum, Bryggen museum, Håkonsallen, og Bergenhus festningsmuseum. Så her er det mye å se å undersøke å se foruten bryggen selv med sin flotte hanseatiske byggestil.

 Som sagt bør du ta deg en spasertur gjennom de mørke svalgangene og de trange passasjene som finnes langs bryggen. Det er som å bevege seg tilbake i tid, og tilbake til nåtid når du er ute på bryggen igjen.


  • slide
    Flere bilder
    Foto ©: Geir Johansen

No images were found.

Se severdigheten på Norgeskartet

Koordinater: 60.397142, 5.322610

Klikk på " Åpne Google kart automatisk " og Google Kart åpnes med vei,- og kjørebeskrivelsen til stedet på din Pc, Tab, eller Mobiltelefon. Fra akkurat der du er i landet.

Se området med Google street view

Gps: 60°23'49.7"N 5°19'21.4"E

Bryggen i Bergen ligger i sentrumlangs havnen. I nærheten i kort gangavstand finner du også Fløibanen som tar deg med opp til utsiktspunktet på Fløifjellet. Her får du en formidabel utsikt over Bergen sentrum og bryggen, samt fjorden og omliggende natur.

Andre Severdigheter i nærheten

Floibanen_002__foto_Geir_Johansen.jpg

Fløibanen

Fløibanen som går fra sentrum og opp på Fløifjellet

Les mer
Close Page View
Floien_006_utsiktsplataet_foto_Geir_Johansen.jpg

Fløien utsiktspunkt

Utsiktspunktet på Fløifjellet med en nydelig utsikt over Bergen

Les mer
Close Page View
Fisketorget_i_Bergen_001_-_foto_Geir_Johansen.jpg

Fisketorget

Det kjente fisketorget i sentrum av Bergen ved havnen

Les mer
Close Page View
Ulriksbanen_001_-_foto_trolvag.jpg

Ulriksbanen

Gondolbane som tar deg til toppen av fjellet Ulriken

Les mer
Close Page View

Del, les, og skriv kommentarer
© GoTo Norway 2017