We work on a new page of GoTo Norway so will be a lot more faster, and with a new design. All pages here now is temporary. until the new one is finish.

 

 

Uten å bruke dine føtter, kan du komme opp på Europas høyste utsikt fra en bilvei!. Fra 1476 meter over havet kan du nyte en fantastisk utsikt, og det uten å ha gått ut av bildøren før du er her oppe!

Når du er nede langs Fylkesvei 63 fra Geiranger til Lom, som forøvrig er en forlengelse av Nasjonal turistveg Geiranger - Trollstigen. Så om du kommer fra Trollstigen, så reiser du først i alle knappenålsvingene i fjellet ned til Geiranger, og passerer den kjente Ørnesvingen ( utsiktspunkt med flott utsikt over Geiranger og ut Geirangerfjoden ), ned til Geiranger, og fortsetter på samme  Rv 63 i dalen over Geiranger. Kjør sakte ( den er flott ). Du får mange herlige synsinntrykk opp dalen.

Når du har kjørt opp dalen fremdeles på Fv 63 kommer du til Djupvatnet, og her skal du bremse ned - for nå skal du snart svinge til venstre opp til Dalsnibba på Nibbevegen.

Opp Nibbevegen skal du bare kjøre helt rolig å behersket. Det er bratt, det er mange svinger, og til tider mye motgående trafikk - fra alle som allerede har vært på Dalsnibba.

Ja vi advarer ! Fordi du får så mange nydelige synsinntrykk på din tur opp, at det er lett å glemme å ha øynene på veien når du kjører. Så da er det bedre å stoppe av og til å nyte utsikten!

Når du kommer opp til toppen, og det vel anlagte utsiktspunktet nesten 1500 meter over havet, parkerer bilen, og vandrer ut til det ytterste punktet ved rekkverkene - ser utover Geiranger og Geirangerfjorden - snur deg rundt å ser i 360 grader og ser den vannvittige naturen og fjellene rundt deg.

Uannsett i hvilken retning du ser - ja så er faktisk dette et av de flotteste utsiktspunkt du kan komme til, og så enkelt og så høyt - og det med bil!