- Vestlandet / Sogn og Fjordane / Aurland / Gudvangen / E16 -Foto ©: Geir Johansen

Bilde: Nærøyfjorden

Kategori: Naturattraksjoner

Type: Fjord


En 17 km lang fjord som utgjør det mest ekstreme og vakre du kan finne av en fjord i Norge. Nærøyfjorden er på Unesco`s verdensarvliste sammen med Geirangerfjorden.

Nærøyfjorden som er en fjordarm av Sognefjorden, kan smiske seg med å være endel av verdens kulturarv. Den er oppført på Unesco`s verdensarvliste sammen med Geirangerfjorden. 

Nærøyfjorden er 17 km lang, og en spektakulær opplevelse med sine stupbtratte fjellsider, som er opptil 1761 meter over havet, - og fjorden er bare vel 250 meter bred på sitt smaleste. Forøvrig - i 2013 ble fjorden brukt som en inspirasjon til byen Arendelle i Disney filmen Frost.

Langs fjellsidene i fjorden bruser en rekke fossefall nedover fjellsidene og skaper en utrolig stemning i et allerede evetyrlig naturlandskap - her er kontrastene storslåtte. Det er bare å beundre å la seg rive med. Dette er ikke noe du ser ofte - faktisk ser du det bare her.

Innerst i fjordbotn ligger Gudvangen med restaurant, kafe og overnattinger bare få meter fra E16, og med gode parkeringsområder. Allerede herfra får du en nydelig utsikt utover fjorden en vei, og andre veien den vakre nærøydalen. Fra Gudvangen kan du ta båt og ferge utover fjorden for å beskue denne vanvittig flotte naturattraksjonen i sin helhet. Som er vurdert som et av verdens flotteste og magiske fjordlandskaper.

Det er forøvrig mange opplevelses aktører som tilbyr guidede fjord-cruise på fjorden, enten i saktegående cruisebåter, eller i hurtiggående RIB-båter hvor du får en fartsfylt opplevelse. Mellom Gudvangen, Aurland og Flåm går det også en helårs båtrute med sightseeing båt. 

Gudvangen ligger inne i fjordbotn av Nærøyfjorden rett ved E16. Så her er det lett tilgjengelighet til fjorden og opplevelser. Det er god parkering, og både spisested, souvernirbutikk og overnattings muligheter.


Nærøyfjorden fra Gudvangen rundt 1890 - 1900. Foto: Library of Congress.
Naerofjord_from_Gudvangen_Sognefjord_Norway_bilde_fra_Library_of_Congress.jpg
  • slide
    Bilder
    Foto ©: Geir Johansen
    - Nærøyfjorden -

No images were found.

Noen bilder fra Gudvangen innerst i Nærøyfjorden

No images were found.

Se severdigheten på Norgeskartet

Kartkoordinater google: 60.955377, 6.953108

Se området med Google street view

Gps koordinater: 60°57'19.4"N 6°57'11.2"E

Det er så enkelt at denne fjorden ligger langs E16 om du kommer fra Bergen eller Oslo. E6 passerer bare få meter fra fjordbotnen ved Gudvangen - hvor det er god parkering, overnattingsmuligheter og restaurant. Et perfekt sted å stoppe på din tur langs veien. Her kan du la kroppen få kjenne roen, og la de vakre synsinntrykkene synke inn.

Andre Severdigheter i nærheten

Del, les, og skriv kommentarer
© GoTo Norway 2017