- Vestlandet / Hordaland / Odda / Oddadalen / Rv13 -Foto ©: Geir Johansen

Bilde: Strandfoss

Kategori: Naturattraksjon

Type: Foss


Strandfossen i Oddalen - Fossenes dal - og her finner du flere fosser innen 10 km.

Strandfossen ligger i Oddadalen som også kalles " fossenes dal, fordi her finner du flere store og små  fosser i en distanse på 10 km. Hele Oddadalen fra man starter ved Skare langs Rv13 mot Odda og Hardangerfjorden - er en naturperle. Fra Skare til Odda er det 17 km, og å denne finner man også en av Norges mest kjente fosser - den kjente tvillingfossen - Låtefossen.

Strandfossen ligger på vestsiden av Sandvinvatnet - ikke så langt sør for Buerdalen, med Tjørnadalsfossen på østsiden av vatnet langs Rv13  - ca 5,5 km fra tettstedet Odda. Legg merke til gården som ligger på en fjellhylle på høre side av fossen, midt oppi fjellet.

Oddadalen er en smal dal på det meste av strekningen, med høye fjell på begge sider og sterk vegetasjon, og man kjører også hele strekningen langs elven Grønsdalslona som ender i Sandvinvatnet før den ender i Sørfjorden ved Odda som siste stoppested.

Les mer om Oddadalen på egen side.


  • slide
    Bilder
    Foto ©: Geir Johansen

Ingen flere bilder enda


Se severdigheten på Norgeskartet

Koordinater: 60.024561, 6.540845

Se området med Google street view

Gps: 60°01'28.4"N 6°32'27.0"E

Strandfoss ligger i Oddadalen. Fossenes dal. På vestsiden av elven rett over Tjørnadalsfossen som ligger på østsiden av elven rett ved Rv13.

Andre Severdigheter i nærheten

Under arbeide og kommer snart

Del, les, og skriv kommentarer
© GoTo Norway 2017