- Vestlandet / Hordaland / Odda / Oddadalen / Rv13 -Foto ©: Geir Johansen

Bilde: Tjørnadalsfoss

Kategori: Naturattraksjon

Type: Foss


Tjørnadalsfoss i Oddalen - Fossenes dal - og her finner du flere fosser innen 10 km.

Tjørnadalsfoss ligger i Oddadalen som også kalles " fossenes dal, fordi her finner du flere store og små  fosser i en distanse på 10 km. Hele Oddadalen fra man starter ved Skare langs Rv13 mot Odda og Hardangerfjorden - er en naturperle. Fra Skare til Odda er det 17 km, og å denne finner man også en av Norges mest kjente fosser - den kjente tvillingfossen - Låtefossen.

Tjørnadalsfossen ligger rett ved Rv13 på østsiden av Sandvinvatnet, og rett over vatnet fra der du er ser du Strandfoss.

Tjørnadalsfossen ligger på østsiden av Sandvinvatnet - ikke så langt sør for Buerdalen og Odda langs Rv13, med Strandfossen på vestsiden av vatnet- ca 5,5 km fra tettstedet Odda. 

Oddadalen er en smal dal på det meste av strekningen, med høye fjell på begge sider og sterk vegetasjon, og man kjører også hele strekningen langs elven Grønsdalslona som ender i Sandvinvatnet før den ender i Sørfjorden ved Odda som siste stoppested.

Les mer om Oddadalen på egen side.


  • slide
    Bilder
    Foto ©: Geir Johansen

Ingen flere bilder enda


Se severdigheten på Norgeskartet

Koordinater: 60.023079, 6.565900

Se området med Google street view

Gps: 60°01'23.1"N 6°33'57.2"E

Tjørnadalsfoss ligger i Oddadalen. Fossenes dal. På østsiden av elven rett over Strandfoss og ligger på østsiden av elven rett ved Rv13.

Andre Severdigheter i nærheten

Under arbeide og kommer snart

Del, les, og skriv kommentarer
© GoTo Norway 2017